Verwerking

Productieproces

De DTS® laag-reliëfdorpel is zeer makkelijk te integreren in het productieproces en vormt, alsof het een normale houten onderdorpel is, na montage één geheel met het kozijn. Op maat bestelde DTS®-dorpels en neuten worden compleet als montage-unit geleverd, incl. kozijnmerkstickers, glaslatten en benodigde (bevestigings-)materialen waardoor ze in het productieproces uitstekend in te passen zijn. Deze maatwerk DTS®-dorpels zijn dan ook uitermate geschikt om toe te passen bij Lean bouwen en voor toepassing in Concept-3 kozijnen.

Lichtgewicht

Het soortelijk gewicht van de DTS® laag-reliëfdorpel is 0,95 kg/dm3, en daarmee is de dorpel zeker 2 keer zo licht als andere bekende hardsteen dorpelsystemen. Daarmee is de dorpel prima handelbaar (1 meter dorpel, 67 mm dik, weegt slechts circa 5,5 kg). De bevestiging en montage kan in het algemeen door 1 persoon worden uitgevoerd.

Onbreekbaar en slijtvast

Met een drukvastheid van 36 N/mm2 is de van Hollodeen® gemaakt dorpel in praktijk onbreekbaar. Het materiaal heeft een hoge slijtvastheid van 300-400. Dit is bepaald op basis van een zogeheten Sand-Slurry-laboratoriumproef. Daarbij wordt een vergelijking gemaakt met carbonstaal (referentiewaarde 100).

Concurrerende prijsvorming

Door de verkorting in de montagetijd is de DTS® laag-reliëfdorpel zonder meer concurrerend. Het toepassen van 52 mm “hoge” DTS®-ECO52-dorpels levert naast een lager gewicht tevens een extra kostenreductie op.

Boorgaten

In de timmerindustrie worden deuvelgaten van ø 14 mm. toegepast. Hier zijn de DTS® pluggen op afgestemd. De positie van deze deuvelgaten zijn geheel volgens eigen maatvoering op te geven.

Bewerking

DTS®-dorpels zijn eenvoudig te verwerken en bewerken met gangbaar gereedschap. De dorpels kunnen geleverd worden met verstekkoppelingen of andere kopse bewerkingen, maar deze kunnen ook zelf worden aangebracht. De dorpels zijn zowel machinaal als handmatig te zagen en te boren. Verspanende technieken als frezen zijn eveneens mogelijk.

download voor meer technische zaken de handboeken bv. over verwerking & montage