Milieu


Duurzaam bouwen

In het kader van Duurzaam Bouwen is de DTS® laag-reliëfdorpel zeer goed toepasbaar. De dorpel valt onder Milieuklasse 2b volgens TWIN2002-model wat staat voor een goede DUBO-keuze. De standaard Basic-Black dorpels bestaan voor circa 90% uit gerecycled kunststof. Het Hollodeen® waaruit de dorpel is vervaardigd is bovendien voor 100% recyclebaar. Ook komen bij verbranding ervan geen milieugevaarlijke stoffen vrij.

Geen condensvorming en koudebrug

De rondom isolerende pluggen zorgen er ook voor dat de schroeven het hout niet raken. Dat biedt een goede bescherming tegen houtrot. Dorpels en neuten zijn van Hollodeen® wat een zeer lage warmtegeleidingscoëfficiënt heeft waardoor in de praktijk een koudebrug is uitgesloten.

Lange levensduur

DTS®-dorpels hebben een zeer lange levensduur. Dat de kunststof, waarvan ze ge-produceerd worden, vanwege zijn sterkte, taaiheid en slijtvastheid ook voor sluisdeurbekleding en stempel-platen wordt gebruikt is daarvan een goed voorbeeld.

Geen kitnaden

Wij passen een dichtingsslabbe toe welke het gehele kopse vlak van de kozijnstijl blijvend afdicht. Daardoor zijn kitnaden bij de aansluiting tussen houten kozijnstijl en DTS®-neut overbodig.