Ontwerpmogelijkheden

Een aantal voordelen van DTS-dorpels:

Klantspecieke maatvoering

Binnen de profileringen van DTS®-dorpels zijn houtzwaartes en (voor-)sponningmaten vrij op te geven en kunnen kalk-/klooster-, lood- en vensterbanksponningen eveneens volgens klantspecificatie uitgevoerd worden.

Variaties zijn standaard

De dorpels hebben over de gehele lengte een vast profiel. Door de neuten aan te passen zijn wisselsponningen zoals een buitendraaiende deur en binnenbeglazing toch standaard leverbaar. Dit principe kan ook voor draaikiep-uitvoeringen gebruikt worden.

Direct beglazen op de dorpel

Door de speciaal ontwikkelde neutbevestiging met rondom isolerende pluggen, kan het glas direct op de dorpel geplaatst worden. Een extra houten onderdorpel is dus overbodig, met alle besparing van dien op de materiaal- en loonkosten en het gewicht van het kozijn. Dit alles is op één niveau te realiseren.

Architectonisch fraai

De DTS® laag-reliëfdorpel is toepasbaar als onderdorpel bij alle peilkozijnen, zoals: deurkozijnen, nevenlichten, vastglaskozijnen en raam-kozijnen alsmede in hefschuifpuien. Daardoor draagt het zeker bij tot een architectonisch fraaier geheel.