DTS over Passief Bouwen

dorpelsystemen met een lagere warmtedoorgang

Optimaal profiteren van passieve warmtebronnen vormt het beginsel van Passief Bouwen. Om dit te bereiken wordt ingezet op een hoogwaardige thermische schil, met extra en multidisciplinaire aandacht voor onder meer isolatie, luchtdoorlatendheid en koudebruggen.

Goede dichtingen


Als basis voor een goede klimaatbeheersing zijn alle aansluitingen op de DTS®- dorpel passend en met een dubbele kaderdichting uit te voeren. De sponningen van stijl en neut lopen exact in lijn, wat de kierdichting borgt van deuren en beglazing. Voor het water- en luchtdicht aansluiten van het kozijn op het bouwkundige heeft DTS® verschillende oplossingen. Zoals het aanbrengen van vrij op te geven sponningen voor isolerende kantplanken en flxibele membranen ter plaatste van galerijen

Koudebruggen minimaliseren

Hollodeen® waaruit de dorpel is vervaardigd heeft een lage warmtegeleidingscoëffiënt. Koudebruggen, condens- en schimmelvorming zijn uitgesloten. Voor het uiterst reduceren van lijnvormige warmteverliezen worden dorpels aan de binnenzijde voorzien van een houten of Durodeen® regel. Durodeen® beschikt over een zeer hoge isolatiewaarde, is vochtbestendig en uitstekend overschilderbaar.

Drievoudig glas

Om met behulp van triple glas het warmteverlies door de gevel en koudeval te beperken, kan de benodigde sponningbreedte probleemloos worden afgestemd op de gewenste isolerende beglazing.

klik hier voor onze DTS-dorpels voor Passief Bouwen