Durodeen®-varianten

Dorpelvervanging met Durodeen®

Bij DTS®-ReFlex-Durodeen varianten worden de dorpels, al dan niet voorzien van Durodeen neuten, met epoxy aan de bestaande kozijnstijlen gemonteerd. Er zijn een groot aantal epoxy-leveranciers die hechting garanderen. Ook de verfhechting op de voorgegronde Durodeen onderdelen is uitstekend.

Toepassingen

Bij alle onderstaande varianten zijn, net als bij de Reflex-Hollodeen, de dorpelmaten (en neutmaten) vrij op te geven. Het voordeel van Durodeen is dat het goed schilderbaar is waardoor de neuthoogte niet zo kritisch meer is.

Reflex-Combi

Hollodeen dorpels gecombineerd met Durodeen® neuten zijn hoofdzakelijk bedoeld voor peil-kozijnen waarbij de neuten worden meegeschilderd met de stijlen. De hoogte van de neuten is ook hier vrij op te geven.
Een bijkomend voordeel van verlijming met epoxy is het opvangen van maatverschillen (neuthoogte).

Reflex-Durodeen

Bij Reflex-Durodeen dorpels zijn zowel de dorpel als de neuten uitgevoerd in Durodeen®. Deze uitvoering is geschikt voor peil-raamkozijnen met vastglas en voor peilplus-kozijnen.
Door de houten onderdorpel te vervangen met Durodeen gaat het bestaande kozijn weer vele jaren mee en zal de onderdorpel niet meer aangetast worden.

Inval+

Bij de Inval+-dorpel is de neut geintegreerd in de dorpel. Deze variant is geschikt  als vervanging en als onderdorpel voor nieuwe peilplus-kozijnen. De naadloze afronding draagt extra bij aan een duurzame houtvervangende oplossing.