Reflex-Hollodeen

met DTS® RenoFix-koppeling

DTS®-ReFlex dorpels worden door middel van de DTS® RenoFix koppeling met de neuten aan de bestaande kozijnstijlen gemonteerd.

Variabele neuthoogte

De dorpels worden geleverd met hoge neuten en een Renofixkoppeling voor bevestiging onder de houten stijl. Hierbij is neuthoogte vrij door de klant op te geven. De Reflex neuten worden altijd los meegeleverd (incl. bevestigingsmateriaal). De hoogte van de neut is afhankelijk van de aantasting van het hout en zal daarom per kozijn kunnen verschillen. De minimale vereiste hoogte is 45 mm. De neuten worden exact uitgevoerd in dezelfde profilering als de bestaande stijlen van het kozijn en gecontramald op de benodigde onderdorpel.

Koppeling met bestaande stijl

Alle neuten zijn voorzien van een speciale sleuf in de bovenkant. Deze doorlopende sleuf maakt het mogelijk om de dorpel van buiten af maar eventueel ook van binnen uit te monteren. Na montage worden de sleuven afgedopt. De DTS®-dichtingsslabbe zorgt voor een waterdichte aansluiting op het kopse kozijnhout en voorkomt capillaire werking. In de haaks afgezaagde stijl wordt een metalen “Insert” geplaatst waar de RenoFix koppeling in gedraaid wordt. De dorpel met gemonteerde neuten wordt vervolgens over de koppeling geschoven. Door het “Inbusboutje” aan te draaien zal een stevige verbinding verkregen worden. Hierna kan de dorpel verder bevestigd worden aan de bouwkundige constructie volgens de voorschriften van Kreunen Kunststoffen B.V.

Seriematige toepassingen

Voor grote series bieden de dorpels met lengte van 6 meter uitkomst. De dorpels kunnen namelijk prima op het werk zelf afgekort worden en daarna direct onder het kozijn gemonteerd worden. DTS®-dorpels worden altijd volgens klant-specificatie geproduceerd en zijn daardoor niet door ons uit voorraad leverbaar. De op maat geleverde DTS®-dorpels en neuten worden voorzien van de benodigde (bevestigings-) materialen zodat ze zonder extra bewerkingen onder het kozijn gemonteerd kunnen worden.

Kleur

De standaard kleur van de Hollodeen DTS®-renovatiedorpel is Basic-Black. Daarnaast zijn er nog diverse kleurlijnen.

  • Colour Line, met geheel effen gekleurde dorpels
  • Marble Line, met de structuur van marmer
  • Hardstone Line, met de natuurlijke uitstraling van donker gezoet Belgisch hardsteen
  • Granite Line, met de gemêleerde uitstraling van graniet.
Al deze dorpels zijn door-en-door gekleurd dus beschadigingen zoals krassen hebben geen effect.  Door het kiezen voor een van deze kleurmogelijkheden ontstaat er een mooie eenheid met de bestaande, oude, tinten van het gebouw.
download de kleurenkaart