Brandwerendheid

Bij de toepassing van DTS®-dorpels kunnen diverse brandwerendheidsaspecten van belang zijn. Enerzijds zijn er de eisen gesteld vanuit het Bouwbesluit en anderzijds de specifieke toepassingseisen. Afhankelijk van de gestelde eisen zijn de DTS®-dorpels in verschillende brandwerende varianten leverbaar. Dit maakt de DTS®-dorpel een verantwoorde keuze voor toepassing in (galerij)woningen, openbare gebouwen, kantoren, sporthallen of andere utiliteitsbouw zoals industriële bedrijfsruimten.

Getest door Efectis Nederland BV

De DTS®-dorpel is zowel voor een 30 minuten als voor een 60 minuten brandwerende situatie leverbaar. De toepassing van DTS®-dorpels in dergelijke deur-/kozijnconstructies is, conform NEN 6069:2005, beoordeeld en aangetoond door Efectis Nederland BV.

30 minuten brandwerend

DTS BI / BU-dorpel met neuten

  • dorpel uit standaardmateriaal
  • neut uit standaardmateriaal
  • i.c.m. het Kegro All Inclusive concept

De standaard DTS® dorpel voldoet aan de brandwerendheidseis van 30 minuten indien gecombineerd met een gecertificeerde 30 min. brandwerende deur. Een standaarddorpel kan daarmee ook toegepast worden in andere deur-/kozijnconstructies waarvan een 30 minuten brandwerendheid is aangetoond. Voorwaarde hierbij is dat de aansluiting van het deurblad op de onderdorpel wordt uitgevoerd zoals getest, zie hiervoor het testrapport 2011-Efectis-R0716.

60 minuten brandwerend

DTS BI/BU-dorpel met Foamtech neuten

  • dorpel uit standaardmateriaal
  • neut bevat het bij brand opschuimend additief Foamtech
  • i.c.m. Reinaerdt/Weekamp deuren

Bij toepassing in een 60 minuten brandwerende deur-/ kozijnconstructie dient de DTS® dorpel uitgevoerd te worden met Foamtech neuten, gecombineerd met een gecertificeerde 60 minuten brandwerende deur. De neuten bevatten een extra aditief, Foamtech, dat bij brand opschuimt. Deze dorpelcombinatie kan ook toegepast worden in andere deur-/kozijnconstructies waarvan een 60 minuten brandwerendheid is aangetoond. Voorwaarde hierbij is dat de aansluiting van het deurblad op de onderdorpel wordt uitgevoerd zoals getest, zie hiervoor het testrapport 2011-Efectis-R0716.