BU Vlakke Dam (damhoogte 17mm)

ook in ECO52

DTS® VD-dorpels zijn profielen voorzien van een buitensponning en een geheel vlakke dam en zijn te leveren met verschillende sponninghoogtes. Toepasbaar voor draaiende deuren en ramen, vast glas en panelen.

Deuren met kaderdichting

De VD17-dorpels zijn voorzien van een buitensponning en een vlakke dam met een sponningshoogte van 17 mm. Deze dorpel voldoet hiermee aan de gestelde eisen volgens KVT katern 13 en is daarmee ook geschikt voor de toepassing van deuren met kaderdichting (dikte 54 mm). In combinatie met de rondgaande kaderdichtingen van de deur draagt deze VD17-dorpel bij aan een goede water- en tochtdichte aansluiting.

Deuren zonder kaderdichting

VD-dorpels, in een toepassing met deuren zonder kaderdichting (dikte 38 mm), kunnen voorzien worden van een tocht-/slijtstrip (wordt niet meegeleverd). Deze kan op de dam van de dorpel gemonteerd worden.

Beglazing

Met een sponningshoogte van 17 mm voldoet de VD17-dorpel aan de eisen vanuit de NPR 3577 met betrekking tot het toepassen van buitenbeglazing. Het glas kan direct op de dorpel geplaatst worden. Dit maakt, bijvoorbeeld in geval van een zijlicht, een extra houten onderdorpel overbodig.

Sponninghoogtes

VD-dorpels zijn leverbaar met verschillende sponninghoogtes, naast de basisuitvoering VD17 zijn andere hoogtes mogelijk. Dit kan, bijvoorbeeld in het geval van speciale beglazingseisen, extra mogelijkheden bieden. De ontwerper dient zelf te bepalen in welke situaties deze mag, c.q. kan, worden toegepast (BRL etc.).

Wisselsponningen

De DTS®-dorpels hebben over de gehele lengte een vast profiel. Door de neuten aan te passen zijn wisselsponningen, zoals een buitendraaiende deur gecombineerd met binnenbeglazing, toch standaard leverbaar.

Draaikiep

De combinatie van een VD17-dorpel met BIV-neuten is geschikt voor draaikiep-toepassingen. Deze uitvoering is ook te combineren met andere vakvullingen.