HS(A) HefSchuif-profilering

DTS® HS-A-dorpels zijn profielen geschikt voor hefschuifdeuren, al dan niet te combineren met een vaste deur of vast glas.

Deuren

DTS®-HS-A profielen zijn geschikt voor de toepassing van schuifdeuren van verschillende diktes zoals de gangbare deur van 56 mm. maar ook de steeds vaker toegepaste deuren van 68 mm. dik (de dikte van de deuren kan variabel zijn).

Looprail

De HS-A-dorpel wordt geleverd met een extra sponning in de dagkant waarin een aluminium looprail gemonteerd kan worden (wordt niet meegeleverd). Deze is geschikt voor zowel de hoge als de lage uitvoering van de looprail.

Beglazing

Net als bij alle overige DTS® dorpelvarianten kan ook op de HS-A-dorpel rechtstreeks beglaasd worden. Een vaste deur, waar de schuivende deur achterlangs schuift, is niet per se nodig. Door een vaste tussenstijl te plaatsen met de afmeting van de deurstijl kan de schuivende deur achter het vaste glas langs schuiven. Door het ontbreken van de vaste deur is de lichtopbrengst groter en visueel kunnen de binnenvloer en de buitenbestrating in elkaar overvloeien. Door deze uitvoering zijn meer architectonische keuzes mogelijk.

Het ontbreken van de vaste deur geeft niet alleen een prijs-verlaging van de gehele pui, het is bovendien ook nog eens een duurzamere oplossing: minder hout en minder verf!

Combinatiemogelijkheden

Op de achterzijde van het productblad vindt u een aantal combinatiemogelijkheden die binnen de HS-A-dorpel mogelijk zijn. De sponning voor de looprail loopt over de gehele dorpel door, invalwerk is niet mogelijk. Ten behoeve van het vast glas, dan wel de vaste deur, wordt een HS-vullat toegepast. De deuren kunnen uiteraard zowel als DIN links en DIN rechts uitgevoerd worden.