BU(V)-dorpels buitensponning

ook in ECO52

DTS® BU(V)-dorpels zijn profielen voorzien van een buitensponning en een speciale dam-profilering, al dan niet voorzien van kaderdichting. Toepasbaar voor draaiende deuren en ramen, vast-glas en panelen.

Deuren met kaderdichting

BUV-dorpels, voor deuren met kaderdichting, worden toegepast in situaties waarbij hogere eisen worden gesteld aan wind- en waterdichtheid. Bij deze kozijnen, normaliter voor een deurdikte 54 mm, wordt de dorpel voorzien van een BUV-inleglat waardoor een hogere aanslag wordt bereikt. In combinatie met de rondgaande kaderdichtingen van de deur draagt deze BUV-dorpel bij aan een goede water- en tochtdichte aansluiting.

Deuren zonder kaderdichting

BU-dorpels, voor deuren zonder kaderdichting (dikte 38 mm), kunnen voorzien worden van de ARP-5 tocht-/slijtstrip van Ellen (wordt niet meegeleverd). Deze kan op de dorpel worden gemonteerd in de daarvoor bestemde sponning en sluit naadloos aan op de dorpel.

Beglazing

De DTS®-dorpel is zodanig ontwikkeld, met afwateringsgootje en ontspanningsgaatjes, dat glas direct op de dorpel geplaatst kan worden. Dit maakt, bijvoorbeeld in geval van een zijlicht, een extra houten onderdorpel overbodig.

Overige vakvullingen

Naast deur- en glasvakken is de DTS®-dorpel ook geschikt voor alle overige vakvullingen, denk hierbij bijvoorbeeld aan paneel- en glaspaneelvullingen.

Wisselsponningen

De DTS®-dorpels hebben over de gehele lengte een vast profiel. Door de neuten aan te passen zijn wisselsponningen, zoals een buiten-draaiende deur in combinatie met binnenbeglazing, toch standaard leverbaar.

Draaikiep

De combinatie van een DTS®-BUV-dorpel (met inleglat) met BIV-neuten is geschikt voor draaikiep-toepassingen. Deze uitvoering is ook te combineren met andere vakvullingen.