BI(V)-dorpels binnensponning

ook in ECO52

DTS® BI(V)-dorpels zijn profielen voorzien van een binnensponning en een speciale dam-profilering, al dan niet voorzien van kaderdichting. Toepasbaar voor draaiende deuren en ramen, vast glas en panelen.

Deuren met kaderdichting

BIV-dorpels, voor deuren met kaderdichting, worden toegepast in situaties waarbij hogere eisen worden gesteld aan wind- en waterdichtheid. Bij deze kozijnen, normaliter voor een deurdikte 54 mm, wordt de dorpel voorzien van een BIV-inleglat waardoor feitelijk een dubbele aanslag ontstaat. In combinatie met de rondgaande kaderdichtingen van de deur, en het zogeheten ‘turbo-hol’ in de neuten en stijlen, draagt deze BIV-dorpel bij aan een goede water- en tochtdichte aansluiting.

Deuren zonder kaderdichting

Bij toepassing van BI-dorpels, voor deuren zonder kaderdichting (dikte 38 mm), dient de weldorpel op ongeveer 20 mm vanaf de onderkant van de deur geplaatst te worden. Onder de weldorpel wordt in de regel een A4 tocht-strip op de deur toegepast.

Beglazing

De DTS®-dorpel is zodanig ontwikkeld, met afwateringsgootje en ontspanningsgaatjes, dat glas direct op de dorpel geplaatst kan worden. Dit maakt, bijvoorbeeld in geval van een zijlicht, een extra houten onderdorpel overbodig.

Overige vakvullingen

Naast deur- en glasvakken is de DTS®-dorpel ook geschikt voor alle overige vakvullingen, denk hierbij bijvoorbeeld aan paneel- en glaspaneelvullingen.

Draaikiep

Met BI is draaikiep ook mogelijk i.c.m. een BIV-inleglat en BIV-neuten. Deze uitvoering is ook te combineren met andere vakvullingen.