Hollodeen® en Durodeen®

Kreunen Kunststoffen B.V. kan een groot assortiment aan kunststoffen bewerken en leveren. Daaronder vallen ook de onder eigen merknaam uitgebrachte, speciaal ontwikkelde Hollodeen en Durodeen kunststoffen.

Hollodeen®

Hollodeen® is een speciaal ontwikkelde thermoplastische kunststof op basis van polyolefinen. Voor diverse takken in de industrie levert Kreunen Kunststoffen op maat gesneden producten. Ook DTS® dorpels worden geproduceerd van Hollodeen®.

Durodeen®

Kreunen Kunststoffen B.V. heeft een voor de bouw nieuw materiaal ontwikkeld genaamd Durodeen®.
Durodeen is een speciaal gemodificeerde hoogwaardige thermohardende kunststof dat bij uitstek geschikt is voor kozijn-sparend houtherstel zoals neuten, weldorpels, deurverlagingen en glas- en neuslatten. Het materiaal is zeer goed te bewerken, dus boren, schaven, zagen en schroeven zijn geen enkel probleem. Daarnaast heeft het materiaal geen oppervlaktespanning zodat het uitstekend te behandelen is en net als hout kan worden verlijmd, afgewerkt en geschilderd. Dit komt mede omdat er geen paraffine in het materiaal zit verwerkt waardoor de verf goed kan hechten. Verder is Durodeen niet gevoelig voor krimp en uitzetting en neemt het amper tot geen vocht op.